Groepen 1 en 2

Dansvoorstelling

Waar is mijn schoen?

Locatie: Parkvilla Theater

Theater regels

Karlijn zoekt haar schoen. De één zit goed gestrikt om haar rechtervoet, maar waar is toch die ander? Karlijn zoekt overal en komt veel verschillende schoenen tegen: een groene regenlaars, een nette hoge hak, een kapotte pantoffel… kan ze die niet eventjes proberen? Je voeten bewegen je schoenen. Als je voeten beginnen te bewegen, volgt al snel je hele lijf! Wat gebeurt er als je moet lopen op de schoenen van iemand anders? Of moet dansen op te grote schoenen, hinkelen op schoenen zonder veters?

Op welke schoenen ren je het hardst, of spring je het hoogst? 

Een vrolijke, dynamische kleutervoorstelling over voeten en schoenen, over nieuwe dingen durven doen en over vallen… en opstaan! Stampen, springen, wiebelen met je tenen… Met livemuziek en verschillende dansstijlen zoals tapdance en bodypercussie worden de leerlingen uitgedaagd mee te bewegen.

In de klas na de voorstelling

Na de voorstelling is er de mogelijkheid met de leerlingen in de klas aan de slag te gaan met het thema van de voorstelling. In deze workshop proberen de kinderen eerst verschillende manieren van verplaatsen uit en ontdekken ze wat je allemaal met je voeten kunt doen. Wat gebeurt er met je voeten als je moet lopen op een hele grote schoen?

Of een hele zware schoen? En wat doet je lijf dan? 

Ook oefenen de kleuters voorwerpen te sorteren op kleur en vorm. Ze verdelen de schoenen over verschillende groepen; alle linkerschoenen, alle blauwe schoenen en alle schoenen met een hak. En wie kan alle laarzen tellen? Tot slot denken de kinderen na over hun ideale schoen, hoe deze eruitziet en wat deze schoen met je kan doen.

Dans in de klas

Voor groepen die echt niet naar deze dansvoorstelling in Parkvilla kunnen komen bieden wij een dansworkshop op school aan. Door te bewegen worden de kinderen bewuster van hun lichaam en ervaren ze het plezier van dansen! Tijdens deze dansles worden door het doen van allerlei opdrachten verbeelding en creativiteit gestimuleerd.

Lesmateriaal: 
filmpje die vooraf met de leerlingen bekeken moet worden aangevuld met een lesbrief.
Bij Parkvilla is beperkt parkeerruimte, houdt daar rekening mee. 
Wees op tijd!

Datum: 
16, 17, 18, 19 en 
20 mei 2021 

Aanvangstijden: 
09.00 - 10.00 uur
11.00 - 12.00 uur
13.00 - 14.00 uur

Inschrijfformulier

Lesbrief