Groep 6

Edelsmeden

2 lessen

Sieraden maken!

Locatie: Cultuurcentrum Parkvilla

De workshop edelsmeden bestaat uit 2 lessen van 1,5 uur waarin de leerlingen zelf net zo gaan werken als een echte edelsmid. Ze gaan aan de slag met het materiaal messing. Je maakt messing door zink en koper samen te smelten. Messing wordt ook wel geelkoper genoemd en ziet er een beetje uit zoals goud! Messing is een hard en sterk materiaal, maar makkelijk te bewerken. Ideaal om sieraden mee te maken.

Tijdens deze lessen gaan we een hanger maken. Voorafgaand aan de lessen maken de leerlingen een ontwerp voor deze hanger. Hij mag elke vorm hebben, maar wordt uiteindelijk 3 cm hoog.   

In de les zelf gaan de leerlingen aan het werk met een kraspen. Hiermee tekenen ze het ontwerp in het plaatje van messing. Vervolgens gaan ze het plaatje uitzagen, mooi gladvijlen en gaatjes erin boren. Met messingdraad en buisjes kunnen ze de ketting maken en de hanger verder versieren.   

Periode: 
januari, februari, maart, april 
2022

Inschrijfformulier

Omdat we willen dat de leerlingen echt alles zelf doen, ervaren en trots kunnen zijn op het eigengemaakte resultaat zijn er anders dan gebruikelijk bij de lessen van Cultuurpalet 2 lessen beschikbaar! Daarnaast is er een lesbrief en een filmpje om vooraf met de leerlingen te bekijken. 

Lesbrief