Er kan op dit moment niet meer ingeschreven worden

Fysiek beeldend theater
Groepen 1 en 2

Ellen Smets Theater
Vreemde vogel

Teun en haar autootje Broem gaan op avontuur, de wijde wereld in. Broemmm vrooemmm daar gaan ze, onderweg naar het grote onbekende....

Dansvoorstelling "Waar is mijn schoen? " Groepen 1 en 2

Waar is ​mijn schoen?

Karlijn zoekt haar schoen. De één zit goed gestrikt om haar rechtervoet, maar waar is toch die ander? Karlijn zoekt overal en komt ...

Musical "De tovenaar van Oz" 
Groepen 3 en 4

De Tovenaar van Oz

Met deze reeks familiemusicals heeft Theater Terra dé manier gevonden om poppenspel, inventieve decors, avontuurlijke verhalen en muziek te combineren tot voorstellingen die aansluiten bij het publiek van nu. 

Verhalenverteller
Groep 3 en 4

Verhalenverteller
Arjen Siebel

Het zal je toch gebeuren dat een verteller voor een groep kinderen komt te staan om verhaal te vertellen. En dan? Dan is hij zijn verhaal kwijt. Vergeten! Dan zit er dus maar één ding op: samen verhaal maken.

Beeldende vorming, "Etsen"
Groep 5

Etsen à la Rembrandt

Etsen is op veler verzoek nog een keer opgenomen in het programma. Etsen à la Rembrandt wordt in Parkvilla gegeven. Droge naald druktechniek wordt opgestart in de klas door de leerkracht zelf en afgerond in Parkvilla. 

Keramiek
Groep 5

In gedachten reizen 
we naar Afrika!

Je gaat met klei aan de slag, om je eigen Afrikaanse kunstwerk te maken

Edelsmeden
Groep 6

Sieraden maken

Sieraden maken onder begeleiding van een edelsmid. Leerlingen maken zelf een ontwerp, gebruiken hun fantasie om bijvoorbeeld een stoere hanger te maken.

Literatuur en erfgoed
Groep 7

Schrijf je eigen verhaal!

Wat interessant, wat boeiend. De bibliotheek en het gemeentearchief hebben de vraag van het Cultuurpalet ambitieus en voortvarend opgepakt. 

Theater en Muziek  
Groep 8

De Hermannen   HERMANNOSAURUS REX

Deze knotsgekke voorstelling, van de makers van cabaretgroep Oeloek, gaat over creativiteit, duurzaamheid en het betere knutselwerk. 

Muziek en dans "Flamenco VAMOS" 
Groepen 5, 6, 7 en 8

Flamenco Vamos!

Wegens corona verschoven naar
23 en 24 mei 2022 

Een kennismaking, met de verschillende aspecten van de flamenco waarbinnen de drie-eenheid zang, dans en gitaar centraal staat.

Film "Nieuwe horizon"
Groepen 6, 7 en 8

Nieuwe horizon
Internationaal Film Festival Rotterdam

IFFR biedt in samenwerking met Cultuurpalet een prachtig filmprogramma met (inter)nationale kwaliteit cinema voor de groepen 6, 7 en 8. Film is hét medium bij uitstek om de wereld te ontdekken. In dit programma stimuleren we de leerlingen na te denken over thema's die in de films aan het licht komen.

Erfgoed Archeon
Groepen 6, 7 en 8

Archeon

De Limes wordt in 2021 naar alle waarschijnlijkheid uitgeroepen tot Werelderfgoed. 

Muziek en zang "250 jaar Beethoven"  
Groepen 6, 7 en 8

250 jaar
Beethoven

Beethoven? Wie was dat ook alweer? Ja, die componist, dat weet ik ook wel! Maar waar kennen we hem ook alweer van? Dat gaat de Alphense stadsorganist Simon Stelling laten horen.

CMK-Verdiepingstraject Dans
Groepen 1 en 2

-Van wie is  die schoen?
-Dans in de klas

Ben je na het zien van de voorstelling “Van wie is die schoen?” of de les ‘Dans in de klas’ geïnspireerd geraakt om zelf meer met ‘dans’ te doen in de klas? Doen dan mee aan dit verdiepingstraject.

CMK Verdiepingstraject Erfgoed 
Groepen 6, 7 en 8

De  Heerlijkheid 
van Alfen

Wist je dat Alphen een kasteel had? Wat is een Heerlijkheid? En waarom Alfen met een f? Tijdens dit project leer je meer over de geschiedenis van Alfen.

CMK-Verdiepingstraject 
Literatuur en leesbevordering
Groep 7 

Schrijf je eigen verhaal

Tijdens het project “schrijf je eigen verhaal” van de bibliotheek en het streek archief gaan leerlingen van groep 7 zelf aan de slag met het schrijven van een verhaal over de Martha-stichting.

CMK-Verdiepingstraject Muziek
Groep  8

250 jaar Beethoven

Beethoven? Wie was dat ook alweer? Ja, die componist, dat weet ik ook wel! Maar waar kennen we hem ook alweer van? Dat gaat de Alphense stadsorganist Simon Stelling laten horen. 
Tatata taaaa!!! 

Workshop Archeon

Voor leerkrachten

Ton Hazenberg zal in Archeon een lezing voor de leerkrachten basisonderwijs Alphen aan den Rijn verzorgen. 

Workshop Muziekschool

Voor leerkrachten

Ter voorbereiding gaan de leerkrachten van de verschillende basisscholen, onder leiding van een hierin gespecialiseerde NMSA-docent, in een workshop aan de slag met een aantal praktische werkvormen.