Groepen 5, 6, 7 en 8

Muziek en Dans

Flamenco Vamos!

Locatie: 
Theaterzaal Cultuurcentrum Parkvilla

Een kennismaking, met de verschillende aspecten van de flamenco waarbinnen de drie-eenheid zang, dans en gitaar centraal staat. Deze zeer oude, levende, traditionele muziekvorm heeft zijn wortels in Andalusië, in het zuiden van Spanje. Inmiddels mag de flamenco zich heugen in een wereldwijde populariteit en belangstelling van 'aficionados' (liefhebbers) én beoefenaars van over heel de wereld. Hoog tijd dus om ook de leerlingen via Cultuurpallet kennis te laten maken met dit wonderlijk fenomeen! 

Langs een breed pallet van verschillende flamenco 'palos' (flamencostijlen, die zich kenmerken door bepaalde melodische en ritmische structuren) zal er een inkijk worden gegeven in de rijke keuken van de flamenco. Een serieuze Siguiryas zal worden afgewisseld door een vrolijke Sevillanas, een vurige Buleriías, een sensuele Rumba of een gevoelige Silencio (Alegrias), maar ook de temperamentvolle Solea por Bulerías zal o.a. de revue passeren.

Ook zal het ritmische aspect van de flamenco en de ondersteuning hiervan door middel van 'palmas' (handklapppen), castagnetten en cajón (houten kistje waarop men zit en met de handen trommelt) extra voor het voetlicht treden. 

Een voorstelling waar de leerlingen bij betrokken worden, mee zingen en mee klappen. Kijk vooral met de leerlingen naar het filmpje en raadpleeg de lesbrief.

Lesmateriaal: 
filmpje die vooraf met de leerlingen bekeken moet worden. 

De artiesten:

Inmaculada de la Huerta - cante  
Claudio Benito - al toque
Isabel vd Hulst – baile
Wil Lambregts - cajón, baile, palma  

Bekijk het filmpje
over Theaterregels

Theaterregels

Datum: 
23 en 24 mei 2022

Inschrijfformulier

Aanvang: 
09.30 - 10.30 uur
11.15 - 12.15 uur
13.15 - 14.15 uur