Groep 8

Muziektheater
As You Like It

Locatie: ​ Theater Castellum

Inschrijfformulier

Het laatste schooljaar is nog maar net begonnen. Toch is de blik al op het voortgezet onderwijs. Tussen alle drukte door van toetsen en andere zaken is er natuurlijk ruimte voor een bezoek aan een fantastisch toneelstuk in theater Castellum, grote zaal. Even ontspannen zo vlak voor de kerstvakantie. Inspirerend, spannend echt al iets wat aanleunt tegen het voortgezet onderwijs. Een must voor iedere leerling van groep 8 in het basisonderwijs.   

As You Like It 

Een Shakespeareaanse romantische komedie voor de hele familie, over de voor- en nadelen van verliefd zijn.      

Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poëzie festival is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan?   

Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels dost Rosalinde zich uit als jongeman. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die ergens in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en  jamsessies bij het kampvuur. Dresscode: as you like it.       

Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen de jonge geliefden elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen?      

De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan de handen ineen om het stof van een klassieker af te blazen en een zinderende voorstelling te maken voor iedereen vanaf acht jaar. As You Like It wordt een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare voor de grote zaal. Een Shakespeareaanse romantische komedie voor de hele familie, ongeacht hoe die familie is samengesteld.  

Lesbrief

Datum:  
Dinsdag 13 december

  Aanvang: 

10.30 - 11.50 uur en 
13.30 - 14.40 uur

Handig 
te 
weten:

Theaterregels