Groep 1, 2, 3 en 4

International Musical-hit
Disney's 
Winnie de Poeh

Locatie: ​ Theater Castellum, grote zaal

Datum: 11, 12, 13, 14 en 15 maart 2024

Duur: 60 minuten

We zijn trots en blij dat we er samen met theater Castellum er vroeg bij waren en deze mooie voorstelling hebben kunnen boeken. En ja, u ziet het goed voor de groepen van de onderbouw. Na er goed over na gedacht te hebben wilden we deze voorstelling niet laten lopen voor de onderbouw. De school loopt op de door ons ingedeelde dagen flink leeg en er moet best wat geregeld worden. Maar het is ook wel de moeite waard.   

Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh… en vergeet Teigetje niet!) komen tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking. 

Met de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman, wordt dit verhaal verteld met nieuwe theatrale en levensgrote poppen. Gebaseerd op de wereldberoemde verhalen van A. A. Milne en de films en tv- series van Disney. 

Maker en regisseur Jonathan Rockefeller: “De muziek, de spectaculaire levensgrote poppen en de sfeervolle voorstellingen zijn de perfecte manier om het publiek te (her-)introduceren aan theater, dit is een must see- voorstelling voor Winnie de Poeh-fans van alle leeftijden

Morssinkhof Terra Theaterproducties, in samenwerking met Rockefeller Productions en Disney Theatrical Group, brengt Disney’s Winnie de Poeh de Musical voor het eerst naar Nederland en België, nadat deze succesvol heeft gespeeld in New York, Chicago, Londen en op tournee in de Verenigde Staten en Engeland. De voorstelling, gemaakt door Jonathan Rockefeller, is van september 2023 tot en met mei 2024 te zien in heel Nederland en België, volledig in het Nederlands gespeeld en gezongen.

Deze voorstelling kan Cultuurpalet aanbieden dankzij een samenwerking met Theater Castellum. 
Kinderen van de groepen 1 t/m 4 gaan naar de musical Winnie de Poeh. 
Willen andere kinderen en de ouders de voorstelling ook zien? 
Dat kan, 10 maart staat Winnie in theater Castellum, middagvoorstelling 13.30 uur
Kaartverkoop start op 12 mei.

In de lieve, warme familiemusical 'Winnie de Poeh' is het komische poppenspel de voornaamste attractie ★★★☆☆ 
Musical De show is kleinschalig en duurt maar een uur; een voorstelling die vooral geschikt is voor jonge kinderen.
 JORIS HENQUET

Dankzij knap poppenspel komt het Honderd Bunderbos tot leven. We zien een grote Winnie de Poeh-beer rond schuifelen, op zoek naar een lekker 'peuzeltje honing'. Hij krijgt hulp van kleine Knorretje, de trage ezel Iejoor en de hyperactieve Teigetje. De acteurs zijn vol in beeld en opereren vanachter de mooi gemaakte poppen.

Winnie de Poeh is een Amerikaanse Disney-musical uit 2021, nu voor het eerst te zien in een niet-Engelstalige versie. Verwacht hier zeker geen spektakelstuk als The Lion King. Winnie de Poeh is kleinschalig van opzet, wat wel passend is bij de zoetigheid van de boeken van schrijver A.A. Milne. Het duurt maar een uur, en is vooral geschikt voor jonge kinderen en hun (groot)ouders.

De attractie van deze lieve, warme familievoorstelling is de manier waarop de vertrouwde figuren hun opwachting maken. Hoe zien de poppen van Uil, Konijn en Teigetje eruit? Hoe bewegen moeder Kanga en zoontje Roe zich voort? Hoe laat je de sombere ezel Iejoor over het toneel sjokken? Het zorgt voor enkele komische momenten.

Het verhaal wordt verteld aan de hand van de seizoenen. Het is voor Winnie niet eenvoudig om honing te vinden tijdens een waaierige herfst, een ijskoude winter en een onbezonnen lente. De gebeurtenissen zijn uit de diverse Disney-tekenfilms geplukt, net zoals de vrolijke liedjes.

De voorstelling kabbelt soms wat voort, en er zou meer interactie kunnen worden gezocht met de kinderen in de zaal. Gelukkig brengt de onbehouwen Teigetje (Wesley de Ridder) leven in de brouwerij, als hij de aangeharkte groentetuin van Konijn in een stuiterveldje verandert. 
Ondertussen blijft Winnie (Sjors Arts) zijn levenswijsheden delen: 'Foutjes kunnen soms zomaar leiden tot weer iets anders.' 
Winnie de Poeh 
★★★☆☆

Wanneer?

Maandag 11 maart: 
10.00 uur en 13.30 uur

Dinsdag 12 maart: 
10.00 uur en 13.30 uur

Woensdag 13 maart: 
10.30 uur 

Donderdag 14 maart: 
10.00 uur en 13.30 uur

Vrijdag 15 maart:
10.00 en 11.20 uur

Uitrijkaarten 
€ 1,50 per stuk. 
Verkrijgbaar 
in het theater. 
Alleen pinnen. 

Theaterregels Inschrijfformulier